Vossa Nova Logo

Mobiliteit

Mobiliteit in Vossa Nova is een mix van duurzaamheid, gemak en flexibiliteit, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne stadsbewoners. De wijk rond Vossa Nova nodigt uit tot wandelen. Of het nu gaat om een korte wandeling naar de lokale supermarkt, een ontspannen tocht door een van de nabijgelegen groenparken, of een wandeling door de levendige straten van Rotterdam, alles ligt op loopafstand.

En of je nu kiest voor openbaar vervoer, fietsen, lopen of deelmobiliteit, alles is binnen handbereik. In Vossa Nova woon je in een omgeving die mobiliteit begrijpt en ondersteunt, passend bij jouw milieubewuste levensstijl.

Fiets

Fietsen is in Rotterdam meer dan alleen een vervoermiddel; het is een levensstijl. Vossa Nova, ideaal gelegen voor fietsliefhebbers, maakt het mogelijk om binnen 15 minuten in het centrum van Rotterdam te zijn. Fietspaden zijn veilig en goed onderhouden, wat het een plezierige en gezonde manier maakt om je te verplaatsen.

Openbaar vervoer

In Vossa Nova is mobiliteit een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. De locatie biedt uitstekende toegang tot het openbaar vervoer, waardoor bewoners snel en gemakkelijk door Rotterdam en omstreken kunnen reizen. Met het nabijgelegen Marconiplein als een belangrijk OV-knooppunt, zijn de verbindingen naar het stadscentrum, werkplekken of recreatiegebieden zowel efficiënt als frequent.

Deelmobiliteit

Wanneer je extra snel van A naar B wil, kan je ook gebruik maken van de diverse deelscooters in Rotterdam. Deze zijn eenvoudig te reserveren via een app en op bijna elke hoek van Rotterdam beschikbaar. Voor de momenten waarop een auto toch nodig is, biedt de omgeving rondom Vossa Nova toegang tot diverse autodeelprogramma’s zoals Greenwheels, MyWheels of vergelijkbare diensten. Met handige ophaalpunten in de buurt en de mogelijkheid om via een app eenvoudig een auto te reserveren, combineert dit systeem gemak met duurzaamheid.

Eigen auto

Hoewel Vossa Nova een autovrije levensstijl stimuleert, begrijpen we dat sommige bewoners toch de voorkeur geven aan een eigen auto. Voor hen is er de optie om op eigen initiatief een privéparkeerplaats te huren in de omgeving. Op deze manier bieden ze een praktische oplossing voor autobezitters.