Vossa Nova Logo

Duurzaamheid

Vossa Nova zet een nieuwe standaard voor duurzaam wonen in Rotterdam. Elk aspect van deze eengezinswoningen is zorgvuldig ontworpen met oog op duurzaamheid, efficiëntie en comfort. Vossa Nova staat voor een toekomst waarin duurzaamheid en comfort hand in hand gaan.

Focus op fiets
Energie efficiëntie en isolatie
Energielabel A+++
Duurzame technologieën

Focus op fiets

De visie van Vossa Nova is gebaseerd op een levensstijl waarbij de fiets centraal staat en de auto overbodig is. Deze keuze vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar bevordert ook een gezondere, actievere gemeenschap. Hierdoor draagt Vossa Nova haar steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

Duurzame technologieën

Bodemwarmtepomp
Warmteterugwinning ventilatie
Vloerverwarming
  • Bodemwarmtepomp: Een efficiënt systeem dat natuurlijke warmte uit de bodem haalt om de woningen te verwarmen. Dit systeem is zeer milieuvriendelijk doordat het de warmte (en koude) uit de bodem gebruikt om de woning in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen. Het gebruik van bodemwarmte zorgt voor minder uitstoot van CO2 en is dan ook beter voor het klimaat.
  • Warmteterugwinning ventilatie: Dit systeem zorgt voor een constante aanvoer van frisse lucht in de woning, terwijl de warmte van de uitgaande lucht wordt hergebruikt. Dit verhoogt niet alleen het comfort, maar verlaagt ook het energiegebruik.
  • Vloerverwarming: Gecombineerd met de warmtepomp zorgt de vloerverwarming voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de hele woning.

Energie-efficiëntie en isolatie

Zonnepanelen

Geplaatst op de daken om duurzame energie op te wekken, dragen deze bij aan de energie-efficiëntie van elke woning. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het stroomnet en gebruik je dus je eigen opgewekte energie in huis.

Triple glas

Biedt uitzonderlijke isolatie, wat helpt om het energiegebruik laag te houden en het milieu te beschermen.

Groen dak

Op het lager gelegen stuk dak van het kinderdagverblijf wordt een groen dak gerealiseerd. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en isolatie van het kinderdagverblijf. Daarnaast zorgt het ook voor een leuk uitzicht vanaf je zuidwestelijk gelegen dakterras.

Energielabel A+++

De woningen in Vossa Nova worden gerealiseerd met energielabel A+++. Dit betekent een zeer energiezuinige woning wat zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Waterbeheer

Bij Vossa Nova wordt het regenwater opgevangen in een ondergrondse waterberging door middel van infiltratiekratten. Deze kratten helpen bij het opvangen en geleidelijk afvoeren van regenwater, wat overbelasting van het riool voorkomt en bijdraagt aan duurzaam waterbeheer.