Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar ligt Vossa Nova?

Vossa Nova is gelegen in Rotterdam, in de wijk Bospolder-Tussentijden nabij Delfshaven. Een levendige omgeving aan de Schiedamseweg. In de buurt vind je onder andere het Marconiplein, Dakpark en Merwe-vierhavens.

Welke voorzieningen zijn er in de buurt?

Vossa Nova ligt centraal. Er zijn diverse scholen, supermarkten, sportscholen, tandarts, kerken, huisarts en alle daagse winkels in de directe omgeving van het plan. Bovendien bevinden zich diverse culturele voorzieningen, zoals het Prinses Theater, op een steenworp afstand.

Wat is de bereikbaarheid van het project?

Met het OV Knooppunt op het Marconiplein, is Vossa Nova buitengewoon goed bereikbaar. Vanaf hier vertrekken metro’s, trams en bussen naar alle windrichtingen. Daarnaast ben je binnen 15 minuten met de fiets in de binnenstad van Rotterdam en Schiedam.

Waar kan ik parkeren?

Door de Gemeente Rotterdam wordt geen parkeervergunning afgegeven aan de bewoners van dit plan. Op loopafstand bevindt zich een parkeergarage. Hier kunnen bewoners op eigen initiatief een parkeerplek reserveren/huren.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Op de begane grond bevindt zich een overdekte fietsenstalling, deze is alleen toegankelijk voor de bewoners. Hier worden 3 fietsplekken per woning gerealiseerd.

Is er al een bestemmingsplan?

Nee, de verwachting is dat de procedure in kwartaal 2 van het jaar doorlopen is. 

Is er al een vergunning om deze woningen te bouwen?

Nee, nog niet, eerst moet het bestemmingsplan worden vastgesteld.

Wanneer start de bouw?

Naar verwachting zal eind 2024 gestart worden met de bouw van Vossa Nova. Een en ander afhankelijk van de voorverkoop en het verkrijgen van de onherroepelijke vergunning.

Wanneer is de oplevering?

Wanneer de bouw eind 2024 start, is de prognose dat de woningen eind 2025 worden opgeleverd. Houd er rekening mee dat de woning niet gelijk instapklaar is en er vaak een ‘klustijd’ van minimaal twee tot drie maanden bij hoort.

Is er sprake van erfpacht in het project?

Het is koopgrond en dus geen erfpacht.

Kom ik in aanmerking voor een ‘duurzaamheidshypotheek’?

Dit is nu nog niet bekend.

Vinden er sloopwerkzaamheden plaats voorgaand de bouw?

Het is een braakliggend terrein. Er hoeft niets gesloopt te worden.

Welke makelaar verkoopt de woningen?

DWE Nieuwbouw Makelaars en Schieland Borsboom NVM Makelaars verkopen de woningen.

DWE Nieuwbouw Makelaars                                     Schieland Borsboom NVM Makelaars

T: 088 – 80 89 000                                                  T: 010 – 31 10 011

E: [email protected]                                       E: [email protected]


Voor de verkoop wordt nog een verkoopevenement georganiseerd.

Hoe meld ik me aan als geïnteresseerde?

Aanmelden als geïnteresseerde voor Vossa Nova kan digitaal via de website. Dit doe je door jouw gegevens achter te laten in de aanmeldomgeving.

Waar kan ik mezelf inschrijven voor een woning?

Inschrijven kan online via je persoonlijke account op de website (www.vossanova.nl) vanaf moment van start verkoop met behulp van de button “digitaal inschrijven” welke tijdens de inschrijftermijn op de projectwebsite te vinden is.

Kan ik voorrang krijgen op een bepaalde woning?

Nee, je kunt wel voorrangskandidaat worden bij de toewijzing door het aanleveren van de financiële check (of vergelijkbaar document), ondertekend door een erkende hypotheekverstrekker en niet ouder dan 2 maanden.

Is er al een verkoopdocumentatie beschikbaar

Onder ‘Downloads staat alle momenteel beschikbare verkoopdocumentatie. Deze wordt tot aan start verkoop tussentijds aangevuld.

Is er een gezamenlijke VVE?

Er komt een VVE t.b.v. het onderhoud aan de gevel, dak en gemeenschappelijke fietsenstalling. De indicatie servicekosten zijn nog niet bekend.

Zijn er binnenkort nog andere bijeenkomsten over dit project?

Op donderdag 18 april van 17.00 uur tot 19.00 uur is er een verkoopevent bij Stadsbrouwerij De Pelgrim. Meer informatie en aanmelden kan via je account op de projectwebsite https://account.vossanova.nl/account/evenement/. In de tweede helft van 2024 vindt er nog een informatiebijeenkomst plaats over de bouwwerkzaamheden.

Woningen

Welke soorten woningen komen er en hoeveel?

Het plan bestaat uit 7 woningen van 4 lagen, waarbij op de begane grond alleen een ruime entree aanwezig is en een kleine technische ruimte waar ook wat opslag mogelijk is.

Wat voor voorzieningen zitten er in het project?
  • Inpandige berging/technische ruimte op de begane grond, met wasmachine, droger, warmtepomp, warmteterugwinsysteem, omvormer en verdeler
  • Basis sanitair en tegelwerk
  • Ruim dakterras op het zuidwesten
  • Kinderdagverblijf Kiddoozz
Is er een lift aanwezig?

Er is geen lift aanwezig.

Hoe groot zijn de woningen?

De woningen zijn circa 120 m2. En het dakterras circa 13 m2.

Wat zijn de prijzen van de woningen?

De prijsrange is van € 495.000,- tot € 535.000,-. Exacte prijzen op bouwnummerniveau volgt binnenkort.

Komen er ook (sociale) huurwoningen?

Nee, in dit project worden alleen koopwoningen gerealiseerd.

Wat voor duurzaamheidsmaatregelen worden er getroffen?

Vossa Nova staat voor een toekomst waarin duurzaamheid en comfort hand in hand gaan.
Elk aspect van deze eengezinswoningen is zorgvuldig ontworpen met oog op duurzaamheid, efficiëntie en comfort. De woningen worden standaard uitgerust met een bodem- of luchtwarmtepomp, zonnepanelen, triple glas, warmteterugwinning ventilatie en vloerverwarming. Naast zonnepanelen bestaan delen van daken uit groen, wat bijdraagt aan biodiversiteit en een betere isolatie. Bovendien vindt waterberging plaats via infiltratiekratten. Deze kratten, ondergronds geplaatst, helpen bij het opvangen en geleidelijk afvoeren van regenwater.

Welk energielabel heeft de woning?

De woningen hebben energielabel A+++.

Komt er vloerverwarming in de woning?

Ja, behalve in de badkamer en op de begane grond.

Is er garantie op de woning van toepassing?

De standaard Woningborggaranties zijn van toepassing op de woning.

Hebben alle woningen een eigen buitenruimte?

Alle woningen hebben een ruim dakterras op het zuidwesten van circa 13 m2.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn drie optie-indelingen ontworpen: Family House, Urban Family en Het Atelier. Daarnaast zijn er nog andere opties welke in een optielijst worden opgenomen. De optielijst is voor de start van de verkoop te vinden bij downloads op deze website. De wooncoach van Het Woonlab zal je na de koop van de woning begeleiden bij het maken van keuzes.

Wat doet het Woonlab?

Het Woonlab ondersteund kopers door professionele begeleiding in één fysieke showroom. Je kunt als koper dus op één locatie keuzes maken variërend van badkamer en keuken tot wand- en vloerafwerking. Zo kun je jouw woning helemaal naar wens aankleden. Op deze manier ben jij helemaal ontzorgd bij de stap naar jouw nieuwe woning.

Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

Vanaf de start van de verkoop zijn de opties en prijzen bekend en worden deze bij de verkoopinformatie op de website geplaatst.

Wordt de woning opgeleverd met keuken?

Nee, er is geen keuken in de VON-prijs inbegrepen. Wel zijn standaard aansluitingen ten behoeve van de keuken opgenomen. Het Woonlab zal in samenwerking met Bruynzeel Keukens een aanbieding maken gebaseerd op de standaard aanwezige aansluitpunten en posities zoals in de verkooptekeningen.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woning wordt opgeleverd met standaard sanitair- en tegelwerk.

Wat komt er op de begane grond van het gebouw?

Op de begane grond heeft elke woning een privé entree. De overige ruimte wordt gebruikt door kinderopvang Kiddoozz. Deze hebben een eigen speeltuin en uitsluitend overdag en doordeweeks is de kinderopvang open. De kinderopvang heeft een kleine uitbouw aan achterzijde, hierdoor kijkt men niet vanuit de slaapkamer op het speelplein, maar op een groen dak. De overlast van de kinderopvang is dus minimaal.

Start verkoop

Wanneer gaan de woningen in verkoop?

De woningen gaan op donderdag 18 april om 17.00 uur in verkoop.

Hoe worden de woningen verkocht?

Vanaf start verkoop is alle verkoopdocumentatie als download beschikbaar op de website. Denk hierbij aan de definitieve VON prijslijst, de technische omschrijving en de kopers optielijst. Na de toewijzing vindt een persoonlijk gesprek plaats waarbij een optie genomen kan worden op een specifiek bouwnummer. Optietermijn duurt maximaal een kalenderweek. Binnen de optietermijn dien je een keuze te maken om over te gaan tot de koop van de woning of het appartement. Het tekenen van het koopcontract vindt in principe digitaal plaats.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Wanneer er meer belangstellenden melden dan dat er bouwnummers te koop zijn proberen wij zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van hun eerste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Is er één kandidaat voor één bouwnummer, dan wordt het bouwnummer aan die persoon toegewezen.

Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere kandidaten hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen aan de kandidaten die binnen de inschrijfperiode een volledig ingevulde en ondertekende financiële check hebben aangeleverd en de aankoop eventueel mogelijk is zonder voorbehoud(en). Als er ná inventarisatie nog steeds gelijkwaardige kandidaten voor één woning zijn dan zal toewijzing plaatsvinden door de ontwikkelaar.

Wij adviseren je om zoveel mogelijk bouwnummers in te vullen, om je kans op een woning te vergroten. Er wordt overigens niet gekeken naar de datum of het tijdstip waarop u het digitale inschrijfformulier hebt geüpload tijdens de inschrijfperiode, zolang deze maar voor de sluitingsdatum wordt ingediend. De toewijzing van de woningen vindt plaats na de sluitingsdatum. Wij zullen u persoonlijk berichten als wij één van de woningen van uw voorkeur aan u kunnen toewijzen. Wanneer wij u geen bouwnummer kunnen toewijzen, plaatsen wij u op de reservelijst. U wordt hiervan op de hoogste gesteld.

Geldt er een verkooppercentage?

Ja, minimaal 90% van het project dient verkocht te zijn voordat de bouw kan beginnen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent Vrij op Naam (VON)?

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

  • Bouwkosten, inclusief loon – materiaalkostenstijging en grondkosten
  • Kosten van architect en overige adviseurs
  • Toezichtkosten tijdens de bouw
  • Aanlegkosten voor elektra, water en riolering
  • Basis sanitair en tegelwerk
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp incl. bron en boiler
  • Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning
  • Makelaarscourtage
  • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend.
  • Kosten Woningborg
Wat zit er niet bij VON inbegrepen?

Kosten die niet in de V.O.N. zitten zijn o.a.:

  • Kosten voor eventueel meerwerk en/of optie-indelingen
  • Keuken
  • Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
  • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
  • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
  • Renteverlies tijdens de bouw
  • Rentebijschrijving over de grondkosten vanaf het moment dat de opschortende voorwaarden vervuld zijn

Financiering

Hoe weet ik of ik een woning kan betalen?

We raden je aan om een hypotheekgesprek aan te vragen bij een partij naar keuze. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer moet ik mijn financiering rond hebben?

Nadat je de overeenkomsten hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wil je uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat je de zekerheid van financiering hebt.

Stel dat ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden.

Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 2 geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning, waaronder de keuken.

Waarom wordt er gevraagd om een financiële check en wat kan ik daarmee?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun eerste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Om teleurstellingen te voorkomen willen wij graag inzicht in jouw financiële situatie. Een financiële check laat ons zien dat je de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat je een meer concrete kandidaat wordt. Door de financiële check vervolgens bij start verkoop in het digitale inschrijfformulier op te nemen, word je als voorrangskandidaat aangemeld

Waar moet een financiële check aan voldoen?

De financiële check dient door een gecertificeerd hypotheekverstrekker ingevuld en ondertekend ingeleverd te worden. De hypotheekverstrekker mag hiervoor zijn eigen format gebruiken.

Wanneer lever ik mijn financiële check in?

Nadat de verkoop is gestart, lever je bij de online inschrijving op de website jouw financiële check in. Dit doe je door de financiële check te uploaden tijdens de inschrijfperiode met je persoonlijke account. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn woning wordt afgebouwd?

De aannemer bouwt alle woningen onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoelang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Niet gevonden wat je zoekt?

Als je niet gevonden hebt wat je zocht, raden we je aan om contact op te nemen met één van de makelaars: DWE Nieuwbouw Makelaars (tel: 088 – 80 89 000 ) of Schieland Borsboom NVM Makelaars (tel: 010 – 31 10 011). Het makelaarsteam staat altijd klaar om je te helpen en je zo snel mogelijk verder te assisteren.